On the foundations of land use theory. - Asami, Y.
Návrh interpretácie kontinuitných modelov ako limitujúcich aproximácií diskrétnych demografických modelov. Jednoduchý prípad lineárneho monocentrického mesta, v ktorom majú homogénne domácnosti rovnakú funkciu užitia nezávislosti od lokality. Rozmiestenie obyvateľstva vyvolané kontinuitným demografickým modelom.