Programma kursa "Ekonomičeskaja teorija. (Teoretičeskije osnovy rynočnogo chozjajstva)".
Hlavné časti kurzu: Politická ekonómia ako veda. Vlastníctvo a formy podnikania. Formy spoločenského hospodárenia. Tovarová organizácia spoločenskej výroby. Trh ako forma jestvovania tovarovej výroby. Evolúcia trhových vzťahov a konkurencia. Makro- a mikroekonomické regulovanie ekonomiky. Formovanie a rozdeľovanie dôchodkov v trhovom hospodárstve. Reprodukcia a ekonomický rast. Internacionálne procesy svetového hospodárstva.