Reforma otnošenij sobstvennosti: progress ili otstuplenije? - Chubijev, K.
Odovzdávanie výrobných prostriedkov do rúk pracujúcich (privatizáciou, nájmom..) a prehlbovanie odcudzenia pracujúceho od vlastníctva. Vlastníctvo prírodných faktorov výroby. Problémy rozpredaja akcií podnikov. Kritika programu prechodu k trhovej ekonomike ZSSR ("500 dní"). Problém súkromného vlastníctva pôdy.