Sobstvennost' i raspredelenije: nerešennyje voprosy. - Jel'mejev, V.
Protinákladový mechanizmus rozdeľovania spotrebných tovarov. Možnosti rozdeľovania podľa hodnoty pracovnej sily. Rozdeľovanie podľa úžitkovej hodnoty a výrobné vzťahy. Možnosti vytvorenia pracujúcich vlastníkov. Kolektívne vlastníctvo podniku zamestnancami a spoločenské vlastníctvo.