Duchovnyje blaga v obščestvennom vosproizvodstve nastojaščego i buduščego. - Jakovec, Ju.V
Rozvoj spoločnosti je neoddeliteľný od rozvoja samotného človeka a následne od výroby, rozdeľovania a spotreby duchovných statkov. Intelektuálny produkt sa nepovažoval za súčasť systému spoločenskej reprodukcie. Vymedzenie reprodukcie intelektuálneho produktu ako podskupiny reprodukcie a ocenenie produkcie duchovných statkov v HDP. Špecifické črty intelektuálneho produktu. Postavenie duchovnej produkcie v období prechodu k trhovej ekonomike.