Ekonomičeskij romantizm s pozicij segodnjašnich realij. - Osipov, Ju
Charakteristika romantického prístupu k socializmu i kapitalizmu. V súčasnosti sa kapitalizmus mnohými vydáva za ekvivalent všeľudských hodnôt. Romantizmus "pravý" a "ľavý". Kritika tézy, že prestavba má viesť ku kapitalizmu. Budúce usporiadanie ZSSR nemôže byť založené na voľnej hre trhových síl, ale len na socializácii trhu, čo je možné iba na vysokom stupni materiálneho a sociokultúrneho rozvoja. Spôsoby dosiahnutia tohto stavu.