K některým sociálním důsledkům adaptačního procesu. - Jurečka, V.
Súčasná adaptácia sa vyznačuje silnou kumuláciou adaptačných podnetov a tým, že prebieha na vysokej úrovni ekonomického a civilizačného rozvoja. Jej negatívne dopady - sociálne i ekonomické - na ľudského činiteľa. Vznik konfliktu medzi ekonomickými a sociálnymi cieľmi a možnosti zmierňovania tohto konfliktu. Problematika dopadov nepružnosti trhu práce a činiteľov spružňujúcich ponuku pracovných síl.