Kuda idet japonskij kapitalizm: social'nyje uroki socialističeskomu reformizmu. - Zagorskij, A.
Na príklade Japonska sa ukazuje, ako je možné riešiť sociálne problémy rozvinutého kapitalizmu. Dogmatický marxizmus považoval protirečenia kapitalizmu za neodlučiteľnú časť tohto systému. Japonský liberálny systém spoločenskej organizácie ich však úspešne rieši. Riešenie sociálnych problémov je možné nielen v sociálno-demokratickom modeli, ale je v kapitalizme.