Teoria socjalistycznego systemu gospodarczego - jej podstawowe paradygmaty, kierunki ewolucji i perspektywy. - Wilkin, J.
Poznávacie, vysvetľujúce a didaktické výhody teórie systémov pri skúmaní spoločensko-ekonomických javov. Systémy socialistického hospodárstva a jeho základné paradigmy. Základné črty socialistického hospodárskeho systému vo svetle učebníc politickej ekonómie. Erózia teórie systému socialistickej ekonomiky.