Sistemy sbalansirovannosti: plan ili rynok? - Ol'sevič, Ju
Skúmanie spoločných čęt regulovania proporcií národného hospodárstva v súčasnom kapitalizme a v prestavbovom socializme. Vymedzenie úlohy plánu a trhu a určenia ich miesta v efektívnom rozvoji. Dokazovanie, že súkromné vlastníctvo nie je nevyhnutnou podmienkou pôsobenia trhového mechanizmu.