Measuring the local employment impact of a tourist attraction: An empirical study. - Johnson, P.
Prezentovanie rámca na hodnotenie účinkov atraktivity turistiky v sev. časti Anglicka. Konfrontácia problému identifikácie nákladov, ktoré je možné pripísať atraktivite. Nepriama zamestnanosť a indukovaná zamestnanosť z úspor z príjmov vytvorených priamou a nepriamou činnosťou. Diverzia dopytu a strata pracovného miesta ako aj odhady vplyvov čistej zamestnanosti.