Obščestvennoje bogatstvo i rynočnaja ekonomika. - Buchvald, E.
Prechod na trhovú ekonomiku vyžaduje sformovať kvalitatívne nový mechanizmus reprodukcie spoločenského bohatstva a určenie jeho sociálnej podstaty. Spoločenské bohatstvo musí odrážať všetky druhy vlastníctva umožňujúce slobodu podnikania, vytvorenie jednotného trhu atď. Rozbor troch ciest procesu odštátnenia spoločenského bohatstva a vytvorenia trhu pracovnej sily, ktorá je dôležitým prvkom tohto bohatstva.