Úloha spotřebitele v tržním hospodářství a jeho ochrana. - Bočinská, E.
Spotrebiteľ v krajinách prechádzajúcich od direktívneho systému riadenia k trhovému hospodárstvu je bezbrannejší a menej samostatný ako spotrebiteľ v rozvinutých trhových ekonomikách. Ochrana spotrebiteľa sa stáva nevyhnutnosťou. Charakteristika ochrany spotrebiteľa vo vyspelých štátoch. Určenie úlohy spotrebiteľa v trhovom hospodárstve a charakteristika súčasnej situácie v ČSFR.