Économie, théorie, histoire: essai de clarification. - Beaud, M.
Úvahy o historických a sociálnych rozmeroch politickej ekonómie podľa F. Braudela, J. Lhommeho a A. Hirschmana. Analýza ekonomiky z historického pohľadu. Základné sféry spoločenskej aktivity. Spolupráca ekonómie s ostatnými spoločenskými vedami a ich vplyv na postavenie človeka v spoločnosti.