Économie, histoire et genése de l'économie politique. Quesnay, Turgot et Condorcet, Say, Sismondi. - Gilles, P.
Historický prierez podmienok vzniku politickej ekonómie. Mozaika učenia francúzskych ekonómov. Sociálny naturalizmus a ekonomické tézy fyziokratov. Štúdia názorových koncepcií spoločenského poriadku. Analýza vplyvu spoločenských premien vo Francúzsku v 18. storočí na vznik nových spoločenských formácií, z pohľadu politickej ekonómie.