De l'usage de l'histoire dans la formulation des hypothéses de la théorie économique. - Arena, R.
Formy a postupy pri definícii ekonomickej teórie, vychádzajúce z historických axióm a hypotéz. Názory amerických a talianskych ekonómov na otázky závislosti vzťahov ekonomickej analýzy a histórie. Formulácia hypotéz ekonomickej teórie podľa Alfréda Marshalla. Dejinná variabilnosť ako základný objekt skúmania politickej ekonómie.