Ke kolektivním smlouvám. - Bělina, M.
Nové podmienky v pracovnoprávnych vzťahoch vytvorené prechodom na trhovú ekonomiku a pluralitou v odborovom hnutí. Možnosti dojednať v kolektívnej zmluve spolurozhodovanie odborových orgánov i nad rámec právnych noriem. Nemožnosť stanoviť pre zamestnancov horšie pracovné a mzdové podmienky ako sú minimálne podmienky zakotvené v právnom predpise.