Vedoucí = tvůrce. Úskalí řídící práce. - Stýblo, Jiří
V počiatočných obdobiach nástupu nových vedúcich pracovníkov je osobitne potrebné venovať veľkú pozornosť štýlu riadiacej práce. Východiskom vytvárania a zdokonaľovania štýlu práce vedúceho pracovníka je analýza jeho úlohy a miesta v systéme riadenia. Základnou požiadavkou je, aby štýl práce riadiacich pracovníkov bol tvorivý a inovatívny, aby nové nápady boli využité.