O minimálních mzdách. 1. - Tomeš, Igor
Genéza minimálnej mzdy. Dva ciele minimálnej mzdy - zaručenie existenčného minima a obmedzenie nekalej súťaže výplatou príliš nízkych miezd. Mexiko ako prvý štát, ktorý uznal ústavné právo na minimálnu mzdu (1917). Sociálne chápanie minimálnych miezd v Európskej sociálnej charte prijatej Radou Európy v r. 1967. Tri základné prístupy k určeniu minimálnej mzdy. Rozsah uplatnenia systému minimálnej mzdy. Súčasné podmienky v ČSFR.