Rodičovský příspěvek - pomoc rodinám s nejmenšími dětmi. - Průša, Ladislav
Pohľad na vývoj rodičovského príspevku (materského príspevku) od r. 1970 do r. 1990. 1.10.1990 zmena koncepcie materského príspevku, zrovnoprávnil sa i otec pri výchove a príspevok sa zmenil na rodičovský. Charakteristika základných zmien v príspevku. Náčrt koncepcie materského alebo rodičovského príspevku v niektorých vyspelých krajinách.