Ženy v síti. Ekonomická reforma a zaměstnanost žen. - Novotná, J.
Ako postupovať, aby ženy, ktoré tvoria 50 perc. pracovných síl, nezostali bez práce. Ženy pracujú hlavne v ľahkom priemysle, ktorý je reformou ohrozený. Ich príjmy dosahovali v priemere 65-70 perc. príjmov mužov. Veľký počet žien v dôsledku vysokej rozvodovosti nesie zodpovednosť za rodinu. Nevyhnutnosť udržať zamestnanosť žien, umožniť ich rekvalifikáciu a hľadať mechanizmy pre formovanie ženskej politiky.