Kak obnovljat' zemel'nyje otnošenija? - Kulikov, V.
Otázky vlastníctva pôdy predmetom politického boja. Výklad významu stolypinskej agrárnej reformy. Dekrét o pôde nastolil všeľudové vlastníctvo pôdy s možnosťami rôznych foriem hospodárenia. Nejasnosti v chápaní pojmov monopol vlastníctva a monopol hospodárenia a neprípustnosť nahradenia jednej formy monopolu (spoločenské vlastníctvo) druhou formou monopolu (súkromné vlastníctvo).