Dokázali to jiní, proč bychom to nedokázali my. Bytová problematika a sociální kompenzace. - Cepl, V.
Ekonomická reforma vyžaduje zmeniť statický systém bývania tak, aby sa ľudia mohli rýchle a ľahko premiestňovať za prácou. Jadrom bytovej politiky je systém rozdeľovania bytov. Dva základné typy rozdeľovania: prídelový a trhový. Trhový systém vychádza z toho, že byty sú tovarom a rozdeľujú sa na základe cien, ponuky a dopytu. Tri typy cien bytov: doteraz jestvujúce umelé, ekonomické ceny a ceny trhové.