Akciová společnost. 1. - Klusoň, Václav
Zákony o účastinných spoločnostiach vydávané na území Československa od r. 1862. Nový zákon, ktorý umožní zahájenie procesu privatizácie platí od 1.5.1990. Cieľom konzultácie je otvoriť niektoré dôležité problémy spojené s úspešným fungovaním účastinných spoločností a vytvoriť podnety k diskusii. Vysvetlenie podstatných znakov a vývoja účastinnej spoločnosti, podmienok jej založenia, náležitosti základného kapitálu, účastiny, účastinára.