Experiment v Mondragonu. - Vymětalík, B.
Experiment v Mondragone v Španielsku pri vytvorení družstevnej kooperatívy založenej na dôslednom uplatnení myšlienky spoluvlastníctva a podnikateľského spolupartnerstva. Dôležitú úlohu hrá infraštruktúra: vlastné sociálne poistenie, technologický inštitút a technická škola.