Finansovyje kollizii obnovljajemoj ekonomiki. - Panskov, V.
Jednou z hlavných podmienok vytvorenia trhových vzťahov v ZSSR je znížiť rozpočtový deficit do úrovne neprevyšujúcej 2,5-3 perc. HNP. Šoková terapia pri prechode na trhovú ekonomiku. Nevyhnutnosť jednotného finančného, rozpočtového a daňového systému v ZSSR i zväzových republikách s jasne vymedzenými právomocami.