Nejsou subvence jako subvence. ES a my. - Machala, Karel
ES plánuje znížiť subvencie do poľnohospodárstva. Dva spôsoby subvencovania cien. Obidva vychyľujú trhovú cenu z jej rovnovážnej úrovne a menia trhové podmienky, ale každý iným spôsobom. Subvencie znižujúce cenu pod rovnovážnu trhovú úroveň používali soc. krajiny. Subvencie zvyšujúce cenu nad rovnovážnu úroveň sa používajú v krajinách ES. Čs. vláda má v úmysle zaviesť tento typ subvencií.