Klíč k jednotné Evropě. Harmonizace finanční politiky ES. - Zahradník, Petr
Podstatnou črtou spoločnej finančnej politiky krajín ES je v súčasnosti proces "unifikácie a harmonizácie daňovej politiky". Kľúčovým problémom finančnej politiky je harmonizácia nepriamych daní, zavedenie dane z pridanej hodnoty. Pri priamom zdanení je dôležité eliminovať rôzne miery zdanenia príjmov. Projekt postupného zbližovania sadzieb priamych i nepriamych daní.