Transformace daňové soustavy: jak a kdy? - Vostatek, Jaroslav
O daňovej reforme. Dôležitosť poznania celého rozpočtového systému a väzieb medzi novými daňami. Postup pri reforme spotrebných daní s prihliadnutím na zahraničné skúsenosti. Alternatívny postup reformy dane z obratu. Odčlenenie príspevkov na sociálne poistenie od daňového systému. Problematika zdanenia dôchodkov. Vývoj smerom k integrovanému systému, k napojeniu dane z dôchodkov spoločností na daň z osobných dôchodkov. Federálne a miestne dane.