Centrální banka a nástroje monetární politiky. - Baudyšová, Z.
Monetárna politika centrálnej banky ovplyvňuje objem ponuky peňazí, úrokové sadzby, investície, produkciu, zamestnanosť a ceny. Môže byť expanzívna alebo reštriktívna. Popis nástrojov, pomocou ktorých centrálna banka ovplyvňuje ponuku peňazí a ktoré používa aj ŠBČS.