Velká privatizace. Nezastupitelnou úlohu mají banky.
Deetatizácia a privatizácia je vždy spojená s rozsiahlym pohybom kapitálu. Náčrt metódy privatizácie v ČSFR, ktorý má naznačiť úlohu banky a spolupráce so zahraničnými peňažnými ústavmi a postupy Investičnej banky pri privatizácii čs. štátnych podnikov i s účasťou zahraničného kapitálu.