Úloha centrálnej banky v peňažnom regulovaní trhového hospodárstva. - Švejna, I.
Dohľad centrálnej banky nad národnou ponukou peňazí. Štát ako garant centrálnej banky. Podriadenosť komerčných bánk pravidlám jednotnej peňažnej politiky centrálnej banky. Cieľ centrálnej banky: priame ovplyvňovanie ekonomickej stability. Funkcie, nástroje a technické prostriedky centrálnej banky.