Enrichir l'économie politique de la monnaie par l'histoire. - Courbis, B.
Ekonomická analýza menovej politiky z pohľadu trhu a inovačného procesu platobných foriem. Mena a obchod. Úloha obchodu v transformácii platidiel. Nástroje finančnej politiky. Historická analýza foriem a spôsobov platieb a typov platidiel. Porovnanie platidiel kovových, papierových a bankových.