Vliv kursové politiky na vývoj ekonomických aktiv. 1. - Mervart, J.
Hlavným bezprostredným účinkom dvojitej devalvácie koruny bolo to, že producenti voľne vymeniteľných mien dostávajú väčšie množstvo čs. meny a dovozcovia tovarov a služieb musia na nákup vynaložiť viac korún. V dôsledku toho vznikol tlak na znižovanie objemu dovozov a zvyšovanie objemu vývozov. Analýza tohto procesu a jeho odrazu v obchodnej bilancii.