ZSSR: Měnová reforma naruby.
Drastická menová reforma - vyradenie 50 a 100 rubľových bankoviek z obehu a ich výmena obmedzená limitom 1000 SUR na osobu a u dôchodcov 200 SUR na osobu - síce znížila obrovský inflačný prebytok obeživa v ZSSR, ale priniesla i viac škody ako úžitku. Poklesla dôvera obyvateľstva k rubľu, znížila sklon ku sporeniu i motiváciu zarábať peniaze, zosilnila výmenný obchod a pod.