K stanovleniju rynka cennych bumag. - Alechin, Boris Ivanovič
História vzniku účastín a trhu cenných papierov. História opatrení proti zneužívaniu burzových operácií. Vysvetlenie podstaty trhu cenných papierov a jednotlivých druhov cenných papierov (účastín, obligácií a od nich odvodených cenných papierov). Regulácia a samoregulácia trhu cenných papierov. Úloha štátu v regulácii.