Pourquoi les taux d'intéret réels sontils si élevés? - Temam, D.
Vývoj reálnych úrokov v 80. rokoch dosiahol svoj vrchol. Škodlivý vplyv na sociálny program. Predvídanie inflácie dlho preceňované. Nerovnováha medzi ponukou a dopytom pôžičkových fondov. Miera úspor domácností. Vplyv porúch. Konkurencia medzi bankami a revalváciou. Úroky nástrojom menovej politiky. (Alternatives économiques 1990, č.82).