Směnečný a šekový zákon. Zákon směnečný a šekový ze dne 20. prosince 1950 č. 191/1950 Sb.
Zmenka. Zmenka cudzia. Indosament. Prijatie zmenky. Zmenečné rukojemstvo. Splatnosť zmenky. Platenie. Postih pre neprijatie a pre neplatenie. Zmenečná intervencia. Zmenečné stejnopisy a odpisy. Premlčanie. Zmenka vlastná. Osobitné ustanovenia medzinárodného práva. Šek. Vystavenie šeku. Šekové rukojemstvo. Predloženie a platenie. Šek krížovaný a šek k zúčtovaniu. Postih pre neplatenie. Šekové stejnopisy.