Makroekonomické souvislosti vývoje ve sjednoceném Německu. - Czesaný, Slavoj
V r. 1991 sa HDP v Nemecku zníži o 1,5 perc., čo odráža pokračovanie ekonomického rastu v západnom Nemecku a útlm produkcie vo východnom Nemecku. Očakáva sa nárast nezamestnanosti, zníži sa dosahovaný vývozný prebytok. Veľké pohyby nastanú vo finančnej sfére, štátny rozpočet vykáže deficit, avšak vo fáze konjunktúry. Otázky peňažnej politiky. Využívanie efektu z integrácie dvoch nemeckých štátov s rozdielnou vybavenosťou výrobnými faktormi.