Orphans of glasnost. - Mazarr, M.J
Stratégia US politiky voči dvom posledným komunistickým režimom na Kube a v Severnej Kóreji. Odlišnosti režimov, ekonomickej a politickej situácie na Kube a v Severnej Kóreji. Dopad rozsahu komunistických režimov vo východnej Európe na vývoj ekonomickej situácie v oboch krajinách. Prehlbujúca sa izolácia oboch krajín. Ekonomická závislosť na ZSSR. Zastavenie sovietskej hospod. a vojenskej pomoci a obmedzenie obchodnej výmeny zo ZSSR. Nová US stratégia voči obom krajinám.