Rol' Jugoslavii v izmenivšejsja Jevrope. - Reuter, J.
Pracovník Inštitútu pre východnú Európu v Mníchove o súčasnom postavení Juhoslávie. "Juhoslovanský model" stratil autoritu i príťažlivosť už začiatkom osemdesiatych rokov - príčiny. Premeny v niekdajších socialistických krajinách prinútili Juhosláviu prijať nové zásady rozvoja - tá sa nevydarila - vyústila v hlbokú krízu.