Prognóza: Konjunkturní situace v ČSFR. - Novotný, V.
V r. 1990 pokračoval cyklický pokles výroby predpovedaný už v r. 1981. Pravdepodobný pokles aj v r. 1991. Odhady cenového vzostupu v r. 1991 sa pohybujú medzi 30 až 60 perc. Predpoklady vývoja kurzu čs. koruny. Dopady na nezamestnanosť. Predpoklady pozitívnych výsledkov liberalizácie a privatizácie.