Realizace hospodářské politiky v loňském roce a na počátku roku 1991. - Šulc, Jaroslav
Postupné využívanie niektorých nástrojov monetárnej politiky. Reštriktívna politika ako určujúca črta väčšiny rozhodnutí vlády v sociálno-ekonomickej oblasti. Akcentovanie sociálnych aspektov rozvoja. Charakteristika vývoja v minulom roku, rastu zadlženosti, spotrebiteľských cien, vývoja spoločenského produktu, obmedzenia vonkajšieho dopytu po čs. tovaroch, narastajúceho rozporu medzi tvorbou a použitím zdrojov a alokácie prírastku zdrojov.