Základné národohospodárske východiská stratégie priemyselnej politiky v SR. - Outrata, Richard
Priemyselná politika a stratégia ako významná kategória makroekonomickej regulácie trhovej ekonomiky. Nevyhnutnosť štrukturálnej adaptácie slovenského priemyslu, zvýšenia jeho výkonnosti a konkurenčnej schopnosti. Komparácia štruktúry slovenského priemyslu s priemyslom vyspelých západoeurópskych krajín a s ČR. Hodnotenie výkonnostnej pozície priemyslu SR. Identifikácia smerov štruktúrnych zmien v priemysle SR na základe ocenenia jeho východiskových pozícií.