Dvuchsektornaja model' perechoda k rynočnoj ekonomike. - Komlev, S.
V ZSSR tri alternatívne varianty pre dohodu k trhovej ekonomike: šoková terapia, postupný prechod a dvojsektorový prechod. Kritické posúdenie šokového prechodu v PR. Podrobnejšia analýza dvojsektorového prechodu (po určitú dobu majú spoluexistovať "trhový" a "plánovitý" sektor v ekonomike.). Plánovitý sektor má vytvoriť podmienky k rozvoju trhového sektora a potom má byť demontovaný. Prehľad názorov na dvojsektorový model. Predpoklady jeho fungovania.