Ekonomika SSSR: vyvody i rekomendacii. (Doklad gruppy ekspertov Meždunarodnogo valjutnogo fonda...).
Výsledky podrobného výskumu súčasného stavu sovietskej ekonomiky. Porovnanie konzervatívneho a radikálneho prístupu k reforme. Návrh opatrení v rozpočtovej politike. Oblasti, kde môže štát zasahovať do tvorby cien. Privatizácia a komercializácia podnikov. Kritériá a formy zahraničnej pomoci.