Gorbačev kak ekonomist. - Goldman, M.I
Úvaha profesora harvardskej univerzity o príčinách neúspechu ekonomickej reformy v ZSSR. Dôraz na strojárstvo a malá pozornosť spotrebnému priemyslu v Gorbačovovej hospodárskej politike. Odraz fetišizácie strojárstva na rozpočte. Protirečivosť vo vzťahu k súkromnému a družstevnému obchodu. Návrat k centralizovanému plánovaniu a kontrole cien.