Jednáte asertivně? - Novák, Tomáš
Výcvikové kurzy o asertívnom chovaní. Základom asertívneho chovania sú tzv. asertívne práva: právo posudzovať svoje vlastné myšlienky, právo posúdiť zodpovednosť za riešenie problémov iných ľudí. Asertivita venuje veľkú pozornosť komerčným situáciám. Technika trvalého odmietania, otvorených dverí. Veľkou témou asertivity je vyrovnanie sa s kritikou.