Nauka upravlenija: k obnovleniju koncepcii. - Rumjanceva, Z.
Súčasný stav sovietskej vedy o riadení, ktorá sa tvorila pre potreby administratívno-prikazovacieho systému. Preto je potrebné prehodnotiť jej všeobecné koncepčné základy tak, aby bola použiteľná pre potreby reformovaného hospodárstva. Kritika učenia o obsahu a podstate riadenia spoločenskej výroby, koncepcie a štruktúry vedy o riadení a problematiky efektívnosti vedy o riadení.