Privatizacija po-vostočnojevropejski (materialy "kruglovo stola", provedennogo naučnymi sotrudnikami Instituta meždunarodnych ekonomičeskich i političeskich issledovanij AN SSSR).
Vymedzenie pojmov "veľká" a "malá" privatizácia. Miesto privatizácie pri vytváraní nového ekonomického modelu. Faktory limitujúce proces privatizácie vo východnej Európe. Varianty likvidácie monopolizmu vlastníctva: odštátnenie, privatizácia, reprivatizácia. Privatizačný mechanizmus v trojročnom programe maďarskej vlády.